Нови производи


9.3 x 74R

 

Први партизан производи широки асортиман старих калибара први пут произведених крајем XIX и почетком XX века.
Ове године PPU по први пут представља калибар 9,3 x 74 R. Овај калибар је први пут усвојен 1900. године у Немачкој.

Чаура има грло чауре које одговара .365 зрну на .387 врату чауре.

Калибар 9.3 x 74 R дизајниран је као метак средњег калибра и користи се као школска муниција, за јединачну паљбу и са пушкама са двоструком паљбом. Метак је дизајниран за велики лов, као нпр. на црног и поларног медведа, црвеног јелена и лоса.

Повољности овог калибра које поседује ППУ метак са SP зрном 285g јесу равномерно отварање и добра пенетрација.
За више информација о овом калибру посетите страницу за претрагу пушчане муниције.

 

45 -70 Government

"Ветерани никада не умиру", а очигледно не умире ни стара војна муниција. Калибар .45-70 са нама је преко 100 година и још увек је веома активан калибар.

Будући да се користи за кратки домет и као брзи метак за било коју животињу од јелена до гризлија, калибар .45 - 70 ћe се и даље држати већине особина које одликују наш најсавременији развој. Његова највећа мана је помало кривудава путања која отежава прецизно пуцање даље од 150 јарди.

На жалост, U. S. Springfield, као и већина осталих пушака које се пуне димним барутом не трпе притиске изнад 25.000 psi и сл., што отежава употребу прекомерног пуњења бездимним барутом m.

За каснији модел 86 Winchester или друге пушке које се пуне бездимним барутом, калибар .45 - 70 може се користити за изванредне поготке највећих животиња из великог лова.

За више информација о овом калибру посетите страницу зa претрагу пушчане муниције.