Пиштољска и револверска зрна

Зрна:

 

 

 

                                            

 

 


Jacketed Hollow Point (JHP)

Jacketed Hollow Point (JHP ) зрна са шупљином у врху обезбеђују контролисано ширење при пенетрацији. Конструкција са кошуљицом која покрива цео оживални део зрна до врха омогућава поуздано увођење у лежиште полуатоматских пиштоља. .

Ова зрна су погодна за употребу и у револверима.


Semi Jacket Holow Point(SJ HP)

Semi Jacketed Hollow Point (SJ HP) зрна слична су JHP зрнима и обезбеђују одлично ширење при продирању. Због делимично изложеног олова у врху, мање су погодна за употребу у пиштољима и користе се углавном у револверској муницији.


Semi Jacket Flat Point (SJ FP)

Semi Jacketed Flat Point (SJ FP) зрна имају раван изложен оловни врх и употребљавају се за лов револверима на кратким раздаљинама. Имају дубоко продирање са мањим ширењем од SJHP зрна и постижу максималну енергију приликом удара у мету.

 

Full Metal Jacket (FMJ)

Full Metal Jacket (FMJ) зрна су погодна за употребу у полуаутоматским пиштољима, јер обезбеђују поуздано увођење метка у лежиште. Конструкција зрна, са оловним језгром, које је већим делом (осим данцета) покривено кошуљицом од томбака, такође обезбеђује и добру пробојност.

Ова зрна су одличан избор за такмичаре у практичном стрељаштву .

 

Flat Point Jacket(FPJ)

Flat Point Jacket (FPJ) зрна су у ствари FMJ зрна са равним врхом. Ова зрна су конструисана са циљем да се побољша зауставна моћ FMJ зрна. Погодна су за употребу и у пиштољској и у револверској муницији.

 

 

Full Metal Spitz (FMS)

Full Metal Spitz (FMS) је зрно са конусним врхом које се уграђује у 357 Magnum и 38 Special муницију. Главна карактеристика овог зрна је одлична пробојност.

 

 

Lead Round Nose (LRN)

Lead Round Nose (LRN) зрна су зрна за општу употребу, а нарочито погодна за вежбање. Користе се углавном у револверима, а ређе у пиштољима због могућих проблема при увођењу у лежиште.

 

 

Semi Wad Cutter (SWC)

Semi Wad Cutter (SWC) зрна су веома прецизна и погодна за гађање у мете, али имају већу брзину и енерегију и омогућавају прецизно гађање на нешто већим даљинама него што је то могуће са WC зрнима.

 

 

Wad Cutter (WC)

Wad Cutter (WC) зрна су цпецијално конструисана оловна зрна намењена за такмичења у гађању. Ова цилиндрична зрна су веома прецизна и при пробијању мете остављају правилну рупу која олакшава читање поена.

Муниција са овим зрнима има мали трзај и погодна је за вежбање.

 

Semi Wad Cutter Hollow Point (SWC HP)

Semi Wad Cutter Hollow Point (SWC HP) зрна су веома слична SWC зрнима. Имају шупљину на врху, на основу чега се брзо шире при удару при чему се остварује успешан пренос енергије. На папирној мети оставља правилну рупу.

 

 

Total Metal Jacket (TMJ)

Total Metal Jacket (TMJ) рна су FMJ зрна која су конструисана без изложеног олова. Смањена је емисија честица олова у околини стрелца. Намењена су гађања у затвореним стрељанама.